wolkje

 

 

Ik heb mijn verhaal al verteld op mijn main-site www.noordknoop.nl en plak dit, een beetje aangepast, hieronder:

Mijn naam is: Tineke Boogaarts

Sinds 1996 ben ik bezig met astrologie en het vult mijn leven. Het is een studie waar je je hele leven mee bezig kan zijn. Nu ben ik toch al iemand van wie de levensloop uit ‘naar school gaan’ bestaat, dus het geeft me wel voldoening te weten dat ik nog even voort kan. Ik hoef me niet te vervelen. Mijn passie bestaat uit het opnemen en doorgeven van kennis.
Daarmee ben ik graag anderen van dienst. Op 3-jarige leeftijd wilde ik al naar school, omdat ik dan ook vakantie had ☺ en vanaf het moment dat ik op de kleuterschool zat voelde ik me thuis. Na lagere school en HBS besloot ik mijn schoolloopbaan te verlengen door naar de opleidingsschool voor kleuterleidsters te gaan, dan kon je tenminste je hele leven op school blijven. Daar maakte ik kennis met de psychologie en dat werd mijn eerste volwassen passie. Om hiermee verder te kunnen gaan ben ik naar de academie gegaan om M.O.-orthopedagogie te gaan studeren en ondertussen was ik in deze sector werkzaam: als psychologisch medewerkster bij Huize Ursula in Nieuwveen, een instituut voor verstandelijk gehandicapten. Hier heb ik de afdeling test en diagnostiek helpen opzetten, groepsleiding begeleid in hun pedagogisch werk en gaf ik les aan de Z-opleiding. Heel leuk om te doen, maar…
een groot probleem deed zich voor: ik kon zelf geen kinderen krijgen en op een gegeven moment wilde ik ook niet meer met kinderen werken. Ik ben toen een geheel andere kant opgegaan, ik ging een grote liefde achterna en werd buschauffeur. Tegelijkertijd raakte ik geïnteresseerd in alternatieve geneeswijzen en spiritualiteit. De voetreflexologie werd mijn tweede passie en vele uren heb ik aan voetjes gefrummeld en mensen op wolkjes naar huis laten gaan. Heerlijk! Ik kreeg een andere visie op het leven, dat koste me wel mijn huwelijk, maar ik kreeg een eerste spontane ervaring met mijn talenten tot magnetiseren en healing op afstand. Doodeng en ook heel mooi. In mijn horoscoop zag ik later dat het ontwikkelen van mijn talenten één van mijn doelen was in dit leven, (Noordknoop in 2e huis) dus het klopte.

Door mijn man Han (overleden in 1991) is toneel in mijn leven gekomen en daar heb ik mij ook heel erg in gewenteld, via spelen (amateurtoneel op hoog niveau), regisseren en ik heb zelfs een jaar dramatherapie gestudeerd. In Ierland heb ik een paar ‘summerschools’ gedaan, veel geleerd en leuke mensen ontmoet waar ik nog steeds contact mee heb. Ik vind een goed toneelstuk nog altijd heerlijk om naar toe te gaan en ik speel zelf af en toe ook nog wel (als acteur in trainingen)

Een paar jaar heb ik, als eerste vrouwelijke touringcarchauffeur, rondgetoerd door heel Europa. Het heeft mij veel geleerd, ik heb veel gezien, maar het was ook erg zwaar.
Zo kwam ik in de periode van ‘Pluto kraken’ en kreeg ik heel wat voor mijn kiezen (ik wist toen nog niet dat dit bij het echte leven hoorde). Ik heb daarna het harde leven van de reiswereld vaarwelgezegd en ben weer een paar jaar in de kleuterklas gaan werken. Daar ontdekte ik dat ik mijn moederlijke gevoelens beter kwijt kon dan in de eerste periode van voor de klas staan (toen was ik pas 18 en inmiddels was ik 42).
Kleuters okay, maar met het schoolsysteem kon ik mij niet meer verenigen, dat gaf conflicten. Ik was in een groot veranderingsproces terecht gekomen.
Transformatie ten top.
Stoppen met roken, de overgang, de dood van een vriend en ex-echtgenoot, problemen op het werk, een heel nieuw leven vinden en al die dingen die erbij horen om je weer op het eigen pad te brengen, het hoorde er allemaal bij (begreep ik later).

Geen gemakkelijke tijd, maar wel een die mij weer gebracht heeft op de weg waar ik behoorde te zijn.

Dan doet de Astrologie zijn intrede

Dat was ook de tijd dat de astrologie op mijn weg kwam en dat werd mijn derde passie. Eerst gecombineerd met de psychologie, maar gaandeweg steeds meer met de spiritualiteit.

En nu…

is het mijn gereedschap voor mijn eigen leven en dat van anderen. Op de vele kruispunten in het leven helpt de astrologie dikwijls om de wegwijzers te vinden, om te weten waar je staat en je de keuze te geven welke richting je op kan. En soms ook niet, want het brengt je ook wel eens op een dwaalspoor.
Steeds meer ga ik de astrologie als hulpmiddel zien en niet als doel op zich.

Naast de astrologie verdiep ik mij in de zin van het leven. Door de Course in Miracles en de doorgevingen van Tobias (Crimson Circle), The Secret, blijf ik mijzelf ontwikkelen. Het leven zelf is mijn leerschool, maar hulpmiddelen zijn welkom en vooral door de dialoog met anderen groei ik steeds verder. Ik kom nog steeds stootstenen en struikeltakken tegen, het hoort erbij en zijn de uitdagingen tot groei.

In december 2004 heb ik nog een vaardigheid aan mijn lijstje toevoegen:
Ik heb mijn certificering voor NLP-practitioner. Deze vaardigheid helpt mij als iemand verder wil dan een astrologisch consult en wil werken aan eigen groei en verandering. Het motto van NLP is:

‘Als je altijd blijft doen wat je gedaan hebt,
zal je altijd krijgen wat je gekregen hebt.’

De AstroParty is mijn kindje geworden. Het is een door mij ontwikkeld spel dat de brug slaat tussen de professionele astrologie en de geïnteresseerde leek. Sinds juni 2005 heeft dit zijn weg gevonden naar verschillende astrologen in binnen- en buitenland en via hen naar de vele mensen die het spel met heel veel plezier gespeeld hebben. Ik en vele andere astrologen spelen het regelmatig en de reacties zijn altijd enthousiast.

In september 2006 ben ik naar Amersfoort verhuisd en voel me daar prima. Wat kan een verhuizing veel doen met een mens!
Er is hier een mooie praktijkruimte waar ik veel mensen ontvang en waar we kennis en kunde delen. Het draait op volle toeren. Ik voel me hier in Amersfoort echt op mijn plek en er gebeuren mooie dingen.

In de tijd dat ik van drie dagen werken op de bus naar één dag kon gaan had ik weer tijd voor opleidingen die ik boeiend vind en ik heb intussen de professionele opleiding voor hartcoherentie gedaan en mij geschoold in EMDR. Deze richtingen voeden mijn overtuiging dat er zo veel meer is dat we zelf ter hand kunnen nemen om ons welzijn te bevorderen en de gezondheidskas te ontzien. In de toekomst zal er steeds meer zelfregulatie komen. Gezondheid heeft altijd mijn interesse gehad. (Maagd hè).

Van astrologie alleen kon ik niet leven en voor mijn dagelijks brood reed ik op de bus, parttime. Het was leuk en het hield mij met de pootjes op de grond. Langzaam heb ik daar afscheid van genomen en steeds meer FLOW in mijn leven gaan inbouwen, zodat ik op de weg die mijn ziel zo lekker vindt kan doorgroeien. Sinds november 2014 ben ik met pensioen en krijg ik de opgebouwde centjes uitgekeerd in de vorm van AOW en een klein pensioentje. Geluksvogel!

De tijd die overblijft is nu wat meer en in mijn vrije tijd reis ik graag, o.a. naar Ierland waar ik veel vrienden heb wonen. Pas heb ik ook het zeilen langs de Turkse kust ontdekt en helpt mij het woord ‘genieten’ in praktijk te brengen. Ik bezoek wat meer vrienden en houd zo de contacten levend.
Met de computer ben ik meestal de beste maatjes, vooral ook door de fijne e-mailcontacten. Ik ben graag met websites maken bezig en ik moet met de tijd mee en heb ‘WordPress’ ontdekt en voor de trial heb ik deze website ‘opmijnwolkje.nl’ gekozen. Ik leef helemaal op als ik een creatief proces kan aangaan.
Ik houd van sauna, uitwisselen met mensen en gewoon heerlijk naar film of theater, maar voor de buis met een video/dvd kan ook heerlijk ontspannend zijn, evenals wandelen. De klompenpaden zijn geliefd.
Na de vele ervaringen met partners voel ik mij nu happy in mijn eentje. Ik voel me een ‘happy-single’ maar vrienden blijven een belangrijke plaats in mijn leven innemen en wie weet….komt er toch nog eens een speciaal iemand op mijn pad.

In 2013 en 2014 is het Lunarenproject op mijn pad gekomen en dat heeft geleid tot het ontstaan van mijn eerste boek: Lunaren. Weer een kindje in mijn leven. Het was een genot om mee bezig te zijn en nu mag het zijn weg in de wereld vinden. Ik krijg leuke reacties.

In 2015 is er weer een nieuw kindje bij gekomen: instructiefilmpjes (tutorials) maken voor de wat ingewikkelde astrologieprogramma’s (computer) zoals Solar Fire en Astroscoop.
De website is www.astro-tutorials.com.

In 2016 heb ik kennis kunnen maken met de Evolutionaire Astrologie en die sluit perfect aan bij deze website. Er vallen allerlei puzzelstukjes op zijn plaats en rekt mijn bewustzijn weer verder op.

Je mag mij altijd vragen stellen: tineke@noordknoop.nl